تهیه فیلم مستهجن - آرش علیزاده نیری

تهیه فیلم مستهجن ، مرجع صالح رسیدگی به بزه تهیه فیلم مستهجن و تهدید به انتشار آن، دادگاه عمومی جزایی است؛ مگر اینکه متهم فعالیت حرفه‎ای در امور صوتی و تصویری یا رایانه‎ای داشته باشد که در صلاحیت دادگاه انقلاب خواهد بود.

 

تهیه فیلم مستهجن

تهیه فیلم مستهجن - آرش علیزاده نیری

تهیه فیلم مستهجن – آرش علیزاده نیری

مرجع صدور: شعبه ۳۶ دیوانعالی کشور
مستندات مواد ۵ و ۱۱ قانون مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز دارند ۱۳۸۶
تاریخ رای نهایی: ۱۳۹۳/۰۷/۰۹ شماره رای نهایی: ۹۳۰۹۹۷۰۹۲۵۱۰۲۰۰۲

خلاصه جریان پرونده

در خصوص اتهام آقای ح. دایر بر ایجاد مزاحمت تلفنی و تهدید و ضررهای نفسی و مالی موضوع کیفرخواست شماره ۱۴۷۰۲۴۹۳-۰۴/۰۳/۹۳ صادره از دادسرای عمومی و انقلاب رشت طبق پرونده شماره بایگانی …. در شعبه ۱۰۹ دادگاه جزایی شهرستان رشت که متهم با تهیه فیلم مستهجن از شاکیه آن را وسیله تهدید قرار داده و قصد سوء‎ مالی و اخاذی داشته؛ دادگاه در اجرای ماده ۵ از قانون مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز دارند با رعایت ماده ۱۱ همان قانون، موضوع را از مصادیق بزه ایجاد مزاحمت تلفنی ندانسته بلکه مصداق ماده ۵ قانون فوق تشخیص داده است، که این جرم خارج از صلاحیت این دادگاه و در صلاحیت دادگاه انقلاب رشت می‎باشد، لذا قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه انقلاب صادر نموده است.

دادگاه انقلاب رشت با ارجاع پرونده به شعبه دوم و تشکیل جلسه طبق دادنامه ۳۰۰۱۰۷۰-۲۳/۰۴/۹۳ اعلام می‎کند در خصوص اتهام ح. دایر بر ایجاد مزاحمت تلفنی تهدید به ضررهای نفسی و مالی چون در پرونده هیچ‌گونه اثر تصویری مستهجن که وسیله تهدید صورت گیرد وجود ندارد، لذا موضوع در صلاحیت محاکم عمومی بوده و به صلاحیت دادگاه عمومی رشت اظهارنظر می‎گردد. با حدوث اختلاف پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و به شعبه ۳۶ ارجاع شده است.

رای دیوان

با توجه به محتویات پرونده و مواد ۷۴۴ و ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی (ماده ۵۵ قانون جرائم رایانه‎ای مصوب ۰۵/۰۳/۸۸ که مواد ۱ تا ۴۵ آن به‌عنوان مواد ۷۲۹ تا ۷۸۲ به بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ منظور شده است روزنامه رسمی ۱۸۷۴۲-۱۷/۰۴/۸۸) و این‌که تهیه فیلم مستهجن و تهدید شرفی با استفاده از آن زمانی در محاکم انقلاب رسیدگی می‎شود که شخص فعالیت حرفه‎ای در امور صوتی و تصویری یا رایانه‎ای دارد والاّ با مواد مذکور یا ۶۶۹ قانون یادشده در محاکم عمومی رسیدگی می‎شود، بنابراین با تأیید صلاحیت دادگاه عمومی رشت و تأیید قرار عدم صلاحیت شماره ۳۰۰۱۰۷۰-۲۳/۰۴/۹۳ شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی رشت بین دو مرجع مذکور حل اختلاف به عمل می‎آید.
رئیس شعبه سی و ششم دیوان عالی کشور – عضو معاون
بهنام‌اصل ـ بیگی

 

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

متخصص در زمینه جرایم رایانه ای

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *