• LinkedIn
  • Instagram
تماس با من : 09122091575
آرش علیزاده نیری - وکیل پایه یک دادگستری
  • خانه
  • درخواست وکیل
    • وکیل دعاوی بانکی
    • وکیل جرایم رایانه ای
    • وکیل متخصص قراردادها
    • وکیل رمز ارز
    • وکیل دعاوی ملکی و ثبتی
    • وکیل متخصص شرکت های تجاری
  • شرکت داری حرفه ای
  • لابراتوار فارنزیک
  • قرارداد ساز
  • مقالات دادنامه ها آرا وحدت رویه
  • درباره من
    • ارتباط با من
  • جستجو
  • منو منو
دادنامه, دعاوی بانکی

ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات

ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات اعطایی

در این مطلب به زاویه دیگری از ابطال قرارداد های بانکی پرداخته شده که پس از ۴ سال پیگیری پرونده منجر به صدور دادنامه به نفع موکل گردید.

ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات اعطایی

در تسهیلات مشارکت مدنی تسهیلات گیرنده پس از سر رسید تسهیلات ملزم به پرداخت سهم مشارکت یا تبدیل عقد مشارکتی به عقد  اقساطی است بابت پرداخت است چرا که در دوران مشارکت فی الواقع تسهیلات گیرنده شریک بانک است و هنوز تعهدی به بازپرداخت ندارد.

مع الاسف بعضی از بانک ها تمایلی به مشارکت واقعی با افراد ندارند و صرفا به دنبال سودجویی هستند چرا که عموما سود در عقود مشارکتی بیشتر از عقود مبادله ای است، با این وصف اشتباهاتی این چنین مرتکب می شوند و با فراموش نمودن سررسید تسهیلات اقدام به صدور اجراییه می نمایند تا مطالبات ادعایی خود را وصول نمایند، در چنین شرایطی است که وکیل متخصص دعاوی بانکی می تواند جلوی زیاده خواهی بانک ها را گرفته و مانع تضییع حقوق موکلین گردد.

زمان دادرسی در دعاوی بانکی

بعضا موکلین در خصوص زمان دادرسی می پرسند ، متاسفانه سوالی است که پاسخ روشنی به آن نمی توان داد به عنوان مثال در پرونده حاضر این پرونده از سال ۱۳۹۷ در دادگاه مطرح شده و پس رسیدگی طولانی و کارشناسی های مکرر منتج به نتیجه مطلوب گردیده.

بدیهی است با توجه به اینکه تعیین اوقات رسیدگی و اموری مانند استعلامات و کارشناسی و … در اختیار وکیل نیست امکان اعلام زمان حدودی رسیدگی عموما انجام شدنی نیست.

 

 

ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات

ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات

ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات وکیل دعاوی بانکی آرش علیزاده نیری

وکیل دعاوی بانکی آرش علیزاده نیری

ابطال اجراییه بانکی مالی است یا غیر مالی ؟

مرجع رسیدگی به دعاوی ناشی از دستور اجرای اسناد رسمی ؟

مشارکت مدنی چیست ؟

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در دعاوی بانکی

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/10/06/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/12/دادنامه-بدوی-27-09-01-1-scaled.jpg 2560 2076 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-12-27 19:59:302023-04-20 01:00:03ابطال اجراییه و قرارداد بانکی به دلیل سررسید نشدن تسهیلات
Cryptocurrency, رایانه, رمز ارز, قوانین

امکان توقیف و فروش ارز دیجیتال

امکان توقیف و فروش ارز دیجیتال حسب نظریه مشورتی

امکان توقیف و فروش ارز دیجیتال

شماره نظریه : ۷/۱۴۰۰/۱۵۵۵
شماره پرونده : ۱۴۰۰-۳/۱-۱۵۵۵ ک
تاریخ نظریه : ۱۴۰۱/۰۸/۲۵

استعلام

در بزه کلاهبرداری رایانه‌ای، چنانچه مال موضوع جرم از نوع ارز دیجیتال (رمز ارز) باشد و حکم دادگاه در مورد رد مال نیز بر همان مبنا صادر شود (بر اساس نوع و میزان ارز برده شده)، در شرایط فعلی که ارز دیجیتال از نظر مراجع قانونی و بانک مرکزی فاقد ارزش ریالی رسمی است و به رغم استعلامات متعدد از بانک مرکزی و صرافی‌های مجاز و ارجاع موضوع به کارشناس رسمی، معادل ریالی آن قابل دست‌یابی نیست و از طرفی با توجه به سکوت قانون در مورد این نوع از ارز و رسمیت نداشتن معاملات راجع به آن در بانک‌ها و صرافی‌های مجاز، تکلیف اجرای حکم در این زمینه چیست؟

امکان توقیف و فروش ارز دیجیتال

امکان توقیف و فروش ارز دیجیتال

آیا می‌توان برای تعیین ارزش معاملاتی آن به سایت‌های غیر رسمی خرید و فروش ارز دیجیتال استناد کرد؟
در صورت منفی بودن پاسخ، آیا معادل‌سازی آن با ارزهای رایج مانند یورو و دلار آمریکا (بر اساس ارزش ریالی زمان وقوع جرم) وجاهت دارد و یا آن‌که موضوع از مصادیق ماده ۴۶ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱۳۵۶ است و باید مال موضوع جرم را در حکم تلف تلقی کرد و در صورت عدم تراضی طرفین راجع به قیمت، مالباخته را به اقامه دعوای خسارت ملزم بدانیم؟

در این صورت، مبنای خواسته (شیوه تقویم) چگونه خواهد بود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با توجه به این‌که در فرض استعلام به موجب حکم دادگاه محکوم‌به، رمز ارز (ارز دیجیتال) می‌باشد، لذا محکوم‌علیه موظف است همان میزان رمز ارز (ارز دیجیتال) مندرج در حکم را به محکوم‌له تحویل دهد و چنانچه امتناع کند با عنایت به این‌که معامله ارزهای دیجیتال بر اساس مقررات بانک مرکزی و تصویب‌نامه شماره ۵۸۱۴۴/ت ۵۵۶۳۷ ه مورخ ۶/۵/۱۳۹۸ هیأت وزیران در مبادلات داخلی رسمیت ندارد، لذا امکان توقیف و فروش آن به وسیله اجرای احکام ممکن نیست؛

بنابراین در حکم مالی است که دسترسی به آن ممکن نیست و لذا با توجه به ملاک ماده ۴۶ قانون اجرای احکام مدنی قیمت آن به تراضی طرفین و در صورت عدم تراضی بهای آن به قیمت یوم‌الاداء به وسیله کارشناس و خبره محاسبه و از محکوم‌علیه وصول و به محکوم‌له پرداخت می‌شود.

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه جرایم رایانه ای

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/09/26/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/12/top-cryptocurrencies.jpeg 506 900 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-12-17 20:57:132023-06-27 23:52:37امکان توقیف و فروش ارز دیجیتال
دادنامه, دعاوی بانکی

برداشت غیر قانونی وجوه از حساب مشتریان بانک

برداشت غیر قانونی وجوه از حساب مشتریان بانک ؛ برداشت غیر قانونی وجوه از حساب مشتریان توسط کارمند بانک،مصداق بزه خیانت در امانت است.

 

شماره دادنامه قطعی :
9409970224100908
تاریخ دادنامه قطعی :
1394/۱۱/۰۶

برداشت غیر قانونی وجوه از حساب مشتریان بانک - وکیل جرایم رایانه ای

برداشت غیر قانونی وجوه از حساب مشتریان بانک – وکیل جرایم رایانه ای

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقایان ۱- م. ف. متولد ۱۳۴۷ با وکالت آقایان م. م. و م. م. رئیس پیشین بانک م. شعبه … و ۲- ض.الف. الف. متولد ۱۳۴۵ کارمند پیشین بانک م. شعبه …‌ دائر بر جعل و استفاده از سند مجعول در خصوص اوراق متقاضیان دریافت وام ازدواج و نیز خیانت در امانت نسبت مبلغ پانصد و سی و چهار میلیون تومان پول‌های اختصاص یافته جهت دریافت وام ازدواج موضوع کیفرخواست تنظیمی مورخه ۱۳۹۲/۸/۷ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۶ تهران و شکایت بازرسی و اداره حقوقی بانک م. با نمایندگی آقایان ج. ی.پ. و م. ح. و نیز شکایت زوج‌های جوانی که امضاء و مدارک ایشان جعل گردیده به نام‌های

۱- م. گ. ۱۳۷۰ ۲- م. ش. ۳- ع. ه. ۴- ر. پ. ۵- الف. الف. ۶- پ. ع.ب. ۷- پ. ک. ۸- م. د. ۹- ف. ث. متولد ۱۳۶۰ ، ۱۰- ر.الف. ع.ش.الف. ۱۱- ف. ح.ز. ۱۲- ز. ح.ز. س. ۱۳- ر. ج.ز. ۱۴- س. پ. و ب. پ. ۱۵- م. م. ر. ۱۶- س. س. و م. ب. ۱۷- پ. گ.ل. و ع. ص. ۱۸- ز. ع. ۱۹- ع. م. ۲۰- ف. پ. ۲۱- م. الف. ۲۲- س. ر. ۲۳ ج. م. ۲۴- ی. ق. و س. الف. ۲۵- ر. خ. ا. ۲۶- الف. ق. ۲۷- ح. ع.ن. ۲۸- ح. م.ک. و ر. گ.ف. زند ع. ۲۹- الف. م. ۳۰- م. ق. ۳۱- م. ع.پ. ۳۲ – م. آ. ۳۳- م. ف. ۳۴- م. م. ۳۵- م. ع. ۳۶- ر. ز. ۳۷- ز. ش. ۳۸- الف. الف. ۳۹- ر. ع. ۴۰- ح. ع. ۴۱- ف. پ. ۴۲- م. م. ۴۳- م. ک. ۴۴- الف. ق. ۴۵- ن. ف. ۴۶- ف. س.م. ۴۷- ف. ف. ۴۸- س. الف.ز. ۴۹- ف. و. ۵۰- ب. الف. ا. و ز. ح.ف. ۵۱- ز. ب. ۵۲- ز. الف.ز. ۵۳- ز. م. ۵۴- ز. الف. ۵۵- ی. ر. ۵۶- الف. ق. ۵۷- ح. د. ۵۸- س. س. ۵۹- ح. ع. ۶۰- ز. ع.ز. ۶۱- س. خ. ۶۲- د. ج. ۶۳- س. ه. ۶۴- س. ف. س. ۶۵- ع. ط. ۶۶- ر. م. ۶۷- س. ر. ۶۸- و. م. :

بدین توضیح که طبق گزارش مسئول حراست و بازرسی در تاریخ ۱۳۹۲/۵/۲۹ شعبه … بانک ملت در خصوص برداشت از حساب مشتریان توسط آقای ض.الف. الف. به شماره استخدامی … پس از واریز تسهیلات قرض ال ح. ه ازدواج به حساب مشتریان از تاریخ ۱/۱۳۹۱ پس از تشکیل پرونده اعتباری و تصویب تسهیلات توسط کمیته اعتباری شعبه پرونده به آقای ض.الف. الف. ارجاع شده و نامبرده پس از واریز تسهیلات به حساب مشتریان در اکثر موارد پس از اخذ امضاء سند بدهکار برداشت از صاحبان حساب و در بعضی موارد با امضاء نمودن اسناد توسط خود که متهم به ۲۷ مورد اقرار داشته نسبت به برداشت تسهیلات واریزی با همکاری رئیس شعبه متهم ردیف اول اقدام می‌نمودند و به این طریق از حساب‌های مشتریان برداشت غیرقانونی انجام داده و مورد سوء‌استفاده شخص قرار می‌دادند.

و زمانیکه مشتریان پیگیر دریافت وام ازدواجشان بودند با بهانه‌های واهی اعم از پرخاشگری و یا نبود اعتبار و یا نرسیدن نوبتشان از پرداخت وام‌های مصوب خودداری به عمل آورده که تعداد این پرونده‌ها در حدود ۲۰۹ فقره بوده که ۳۱ فقره از آن‌ها پرداخت گردیده و الباقی پرداخت نشده بود و طبق اظهارات مسئوولین بانک م. مبلغ ۵۳۴ میلیون توسط هر دو متهم برداشت گردیده هر چند رئیس وقت بانک م. آقای م. ف. اظهار بی‌اطلاعی نموده و اظهار داشته … ‌این گزارش علیه متهم ردیف دوم تهیه نموده است.

از این رو دادگاه با عنایت در گزارش تنظیمی بازرسی بانک م. و اقاریر صریح متهم ردیف دوم آقای ض.الف. الف. مبنی بر اینکه با هماهنگی رئیس بانک پول‌ها را به صورت نقد از شعبه خارج می‌نمودند و اختلاف متهمان از زمانی آغاز می‌شود که قرار بوده آقای م. ف. در قبال سهم آقای ض.الف. الف. م. را به نام وی نماید که از این کار خودداری نموده و آقای ض.الف. آ. نیز از آمدن به سرکار خودداری می‌نماید و اظهار می‌نماید باید تکلیف این پول‌ها مشخص شود تا من سرکار بیایم از این رو دادگاه کلیه اتهام‌های وارده به متهم ردیف دوم آقای ض.الف. الف. و نیز بزه خیانت در امانت را نسبت به متهم ردیف اول آقای م. ف. محرز و مسلم تشخیص و نظر به اینکه بزه‌های موصوف از تاریخ ۱۳۹۱/۱۱/۱ تا زمان تنظم گزارش ۱۳۹۲/۵/۲۹ ادامه داشت که این بزه‌ها بارها و بارها تکرار گردیده که حدودا ۶۸ زوج جوان نیز شکایت نموده‌اند.

از این رو به استناد مواد ۵۳۶ و ۶۷۴ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و با رعایت مواد ۱۹-۲۳-۲۷-۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی و نظر به اینکه جرائم ارتکابی توسط متهمان پرونده بیش از سه جرم بوده از این رو هریک از متهمان را از جهت بزه خیانت در امانت به تحمل چهار سال و شش ماه حبس با احتساب ایام بازداشت سابق برای هر یک از پرونده‌هایی که نسبت به آن‌ها اقدام به خیانت نموده‌اند که ۱۷۸ فقره برداشت بوده که جمعا آن‌ها به میزان پانصد و سی و چهار میلیون تومان می‌باشد و نیز آقای ض.الف. الف. را از جهت بزه جعل و استفاده از سند مجعول که طبق اقاریرش ۲۷ مورد می‌باشد.

به تحمل هر یک سه سال حبس محکوم و اعلام می‌نماید و متهمان مذکور را در راستای اجرای ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی محکوم و اعلام می‌نماید در خصوص دیگر اتهام آقای م. ف. دائر بر جعل و استفاده از سند مجعول نظر به اینکه متهم منکر بزه‌های موصوف بوده و آقای ض.الف. الف. اقرار داشته که اسناد را خودش جعل نموده

لذا در این خصوص به استناد بند الف ماده ۱۷۷ از قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم برائت وی را صادر و اعلام می‌نماید در راستای اجرای ماده ۲۱۵ و ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ حکم بر معدوم نمودن اسناد سجلی صادر و اعلام می‌نماید در مرحله اجرای حکم در مورد متهمان فقط یک مجازات حبس چهار سال و شش ماه که اشد می‌باشد قابل اجراست رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض و رسیدگی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
جعفری – رئیس شعبه ۱۱۵۸دادگاه عمومی و جزائی تهران

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان ۱- م. ف. با وکالت آقای م. م. ۲- ض.الف. الف. نسبت به دادنامه شماره ۹۳۱۰۷۱ مورخ ۱۳۹۳/۱۲/۱۱ صادره از شعبه ۱۱۵۸ کیفری دو تهران که به موجب آن حسب شکایت بازرس و اداره حقوقی بانک م. و همچنین تعدادی از شکات در موضوع جعل امضاء آنان به عنوان متقاضیان وام ازدواج ، آقای م. ف. به عنوان رئیس شعبه وقت بانک م. شعبه … از جهت بزه خیانت در امانت در هر مورد شکایت به چهار سال و شش ماه حبس با احتساب ایام بازداشت و آقای ض.الف. الف. از جهت بزه جعل و استفاده از اسناد مجعول (بیست و هفت مورد) هر یک به سه سال حبس محکوم و همچنین هر دو متهم در راستای ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی به انفصال دائم از خدمات دولتی محکومیت یافته‌اند

دادگاه با بررسی جامع اوراق و محتویات پرونده و استماع دفاعیات طرفین و اخذ اظهارات بازرس بانک مربوطه به شرح صورت‌جلسات محاکماتی تجدیدنظرخواهی آقای م. ف. را وارد تشخیص داده چه آنکه صرف‌نظر از مندرجات و گزارشات بازرسی که از تخلفات بانکی و مدیریتی وی حکایت دارد دلائل اثباتی متقنی در تحویل وجوه برداشت شده از حساب و تسهیلات متقاضیان از ناحیه اقای ف. و یا برداشت فیزیکی وی از حساب‌ها حسب دلائل فنی در سیستم بانکی احراز نگردیده است به استناد بند ب ماده ۴۵۵ قانون آئین دادرسی کیفری ضمن نقض دادنامه معترض‌عنه در بخش محکومیت‌های نامبرده و به استظهار اصل ۳۷ قانون اساسی حکم بر برائت وی صادر و اعلام می‌نماید.

دادگاه همچنین در خصوص تجدیدنظرخواهی اقای ض.الف. الف. در محکومیت به استفاده از اسناد مجعول تجدیدنظرخواهی را وارد تشخیص داده و با تلقی بزه مذکور به عنوان مقدمه بزه خیانت در امانت به استناد بند ب ماده ۴۵۵ قانون آئین دادرسی ضمن نقض دادنامه در این بخش از محکومیت حکم به برائت وی صادر و اعلام می‌نماید و در خصوص تجدیدنظرخواهی نامبرده نسبت به سایر موارد محکومیت با توجه به استدلالات مندرج در دادنامه بدوی از جمله گزارش بازرسی و اقاریر نامبرده و اظهارات شکات، تجدیدنظرخواهی را وارد ندانسته مستفاد از بند الف ماده ۴۵۵ قانون مذکور دادنامه معترض‌عنه را که از محل قانونی اصدار یافته و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی‌اعتباری دادنامه مذکور را ایجاب نماید اقامه نگردیده است تایید و استوار می‌نماید.

رأی صادره قطعی است.

مستشار و مستشار شعبه ۴۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
سیدجمال الدین یاسینی – حمیدرضا طایفی

 

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه دعاوی بانکی

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/09/04/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/11/bank-fraud.jpg 450 660 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-11-25 21:50:442023-07-02 00:37:46برداشت غیر قانونی وجوه از حساب مشتریان بانک
شرکت ها

تاثیر امضا صورتجلسات شرکت بر سهامدار بودن

تاثیر امضا صورتجلسات شرکت بر سهامدار بودن ؛ اگر اوراق صورت جلسات شرکت به امضا مدعی سهامداری رسیده باشد؛ امکان سهام دار بودن وجود دارد؛ حتی اگر دراستعلام از اداره ثبت شرکت ها و اداره تعاون نامی از وی نباشد.

 

شماره دادنامه قطعی : ۹۳۰۹۹۸۰۲۲۹۵۰۰۰۴۰

تاریخ دادنامه قطعی : ۱۳۹۵/۰۲/۲۷

 

رأی دادگاه بدوی

پیرامون دعوای آقای س. ح. فرزند س. به طرفیت ۱.آقای ع. پ.س. فرزند ن. ۲.شرکت طب ماساژ اسپیتمان با وکالت آقایان حسین ث. و ک. الف. به خواسته بهای روز وتجاری معادل چهل درصد سهام شرکت تعاونی خدمات طب ماساژ اسپیتمان با برندirest .

با امعان نظر در محتوای پرونده با توجه به اینکه خواهان دلیلی بر سهام دار بودن در شرکت ارائه نکرده است واستعلامات انجام شده از ثبت شرکتها واداره تعاون نیز چنین چیزی را به اثبات نمی رساند .

بنابراین مطالبه ارزش سهام فاقد مبناست وچنانچه براساس قرارداد مشارکت حقوقی برای خود متصور است می تواند دعوای علیحده ایی مطرح کند .

بنابراین دادگاه دعوای خواهان را واردنمی داند وبه استناد مواد ۱۹۷ قانون آئین دادرسی مدنی و۱۲۵۷ قانون مدنی حکم بر بی حقی خواهان صادر می کند .

این رای حضوری وظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاههای تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۳۵ دادگاه عمومی حقوقی تهران-مجید شایسته

 

تاثیر امضا صورتجلسات شرکت بر سهامدار بودن

تاثیر امضا صورتجلسات شرکت بر سهامدار بودن

 

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

ابتدائاٌ درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای س. ح. بطرفیت شرکت تعاونی طب و ماساژ اسپیتمان و اقای ع. پاک با وکالت اقای ک. الف. نسبت به دادنامه شماره ۱۸۲-۹۴/۲/۲۹ صادره از شعبه ۳۵ دادگاه عمومی حقوقی تهران که بموجب ان در رابطه با دعوی تجدیدنظرخواه مبنی بر مطالبه بهای روز و تجاری معادل ۴۰% سهام شرکت تعاونی خدمات طب ماساژ اسپیتمان با برند IRest حکم بر بی حقی صادر گردیده با عنایت به اینکه استدلال دادگاه محترم بدوی بر این اساس استوار است که دلیلی بر سهامدار بودن تجدیدنظرخواه در شرکت یاد شده ارائه نگردیده … که با عنایت به صورتجلسه ۸۵/۸/۲ مجمع عمومی عادی که بطور فوق العاده تشکیل گردیده تجدیدنظرخواه در زمره سهامداران و حاضرین در جلسه قلمداد گردیده .

علاوه بر آن صورتجلسه ۸۶/۷/۴ که بموجب دادنامه ۱۱۴۰-۹۱/۱۲/۲۸ شعبه محترم ۲۴ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران بعنوان سفید امضاء تلقی که تجدیدنظرخواه مدعی گردیده آن را فقط امضاء کرده و متن آن توسط مسئولین شرکت تنظیم گردیده حکایت از ان دارد که حداقل سابق بر صورتجلسه مذکور ، تجدیدنظرخواه سهامدار شرکت بوده است.

همچنین آگهی تبدیل شرکت خدمات طب ماساژ اسپیتمان با مسئولیت محدود به شرکت تعاونی خدمات طب ماساژ اسپیتمان (بشماره ۱۲/۹۸۵۶-۸۰/۸/۱۳ ) دلالت بر این دارد که تجدیدنظرخواه بعنوان بازرس اصلی معرفی که علی القاعده بازرس از بین سهامداران انتخاب میگردد بنابراین سهامدار بودن تجدیدنظرخواه در شرکت یاد شده محرز است و دادنامه تجدیدنظرخواسته که خلاف این معنا و بدون ورود در ماهیت امر و در مقام حکم انشاء گردیده مخدوش است.

تاثیر امضا صورتجلسات شرکت بر سهامدار بودن

این دادگاه مستنداٌ به مواد ۲۹۹، ۳۵۳ ، ۳۵۸ و ۴۰۳ قانون آئین دادرسی دادرسی مدنی با تلقی آن به قرار رد دعوی و نقض ان بلحاظ ضرورت انجام کارشناسی در خصوص میزان سهام و ارزش روز ان مراتب را جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه بدوی عودت میدهد ،

در ثانی تجدیدنظرخواهی آقای س. ح. بطرفیت ۱- آقای ع. پ.س. ۲- خانم مریم پ.س. ۳-خانم اکرم .. جملگی با وکالت آقای ک. الف. ۴- ر. الف. ۵-احسان ….۶-الهه ….۷- آزاده …(اعضاء هیئت مدیره و مدیران تصفیه شرکت تعاونی و خدمات طب ماساژ اسپیتمان) نسبت به دادنامه ۷۱۵-۹۳/۱۰/۱۰ صادره از این دادگاه که متضمن صدور قرار عدم استماع دعوی جلب ثالث نامبرده می باشد.

با عنایت به اینکه دادخواست جلب ثالث در جلسه دادرسی ۹۳/۹/۴ (همزمان) و مقارن با جلسه اول دادرسی در پرونده اصلی تقدیم گردیده و اسامی هیئت مدیره در ذیل دادخواست جلب ثالث تصریح گردیده لذا قرار تجدیدنظرخواسته که خلاف این معنا صادر گردیده مخدوش است این دادگاه مستنداٌ به ماده ۳۵۳ قانون آئین دادرسی مدنی ضمن نقض آن مراتب را جهت ادامه رسیدگی به دادگاه بدوی عودت میدهد این رای قطعی است.

شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران – رئیس و مستشار

قاسم توکلی – رمضان نامدار

 

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه دعاوی بانکی

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/08/02/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/10/company-share.jpg 187 270 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-10-24 18:04:302022-12-13 22:09:01تاثیر امضا صورتجلسات شرکت بر سهامدار بودن
دسته‌بندی نشده

نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی

نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی ، دعوای ابطال سند رهنی باید به طرفیت تمامی متعاملین اقامه شود وگرنه قابل استماع نیست.

 

شماره دادنامه قطعی :
9209970220601346

تاریخ دادنامه قطعی :
1392/۱۰/۲۱

نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی - وکیل دعاوی بانکی

نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی – وکیل دعاوی بانکی

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوای آقای ب.ط. با وکالت آقای د.ق. به طرفیت ۱ـ ف.الف. ۲ـ م.ه. ۳ـ خ.س. ۴ـ ی.ه. ۵ـ ص.س. ۶ـ ب. به خواسته صدور حکم مبنی بر ابطال سند شماره ۱۲۸ مورخ ۴/۴/۸۸ دفترخانه . . . تهران و ابطال سند رهنی شماره ۸۵۴۸۲ مورخ ۱۴/۵/۱۳۸۸ دفترخانه . . . تهران الزام به تنظیم سند رسمی انتقال پلاک ثبتی ۵/۲۹۵۷ و ۲۹۵۶ بخش ۶ تهران با احتساب کلیه خسارات دادرسی بدین توضیح که وکیل خواهان بیان داشته موکل در مورخه ۱۷/۱۱/۱۳۸۵ به موجب مبایعه نامه ۲۵۵۶ تنظیمی در دفتر مشاور املاک الف. یک واحد آپارتمان به مساحت ۵۵ مترمربع با پارکینگ جزء پلاک ثبتی شماره ۲۹۵۶ و ۲۹۵۷ بخش ۶ تهران از خواندگان ردیف دوم الی چهارم با وکالت آقای ص.س. (خوانده ردیف پنجم) پیش خرید نموده است.

نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی

با اتمام عملیات ساختمانی در تاریخ ۲۵/۶/۱۳۸۶ مورد معامله را تحویل گرفته و تصرف دارد و لکن در تاریخ ۴/۴/۱۳۸۸ طی سند شماره ۱۲۸ دفترخانه . . . تهران آپارتمان اینجانب به خانم ف.الف. انتقال یافته است و نامبرده نیز مبادرت به اخذ سند مالکیت تحت پلاک ثبتی ۵/۲۹۵۷/۲۹۵۶ نموده و طی سند شماره ۸۵۴۸۲ مورخ ۱۴/۵/۱۳۸۱ دفترخانه . . . تهران در رهن بانک الف. قرار داده است.

دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده مدارک و مستندات ابرازی خواهان ازجمله مبایعه نامه عادی تنظیمی بین خوانده ردیف پنجم و خواهان و تصویر مصدق دادنامه شماره ۲۱۷-۱/۳/۸۹ مندرج در کلاسه ۱۱۸۹ شعبه ۱۰۰۴ دادگاه عمومی جزایی تهران که برابر آن خوانده ردیف پنجم به اتهام انتقال مال غیر موضوع شکایت خواهان و غیره محکومیت کیفری حاصل نموده است و تصرفات چندین ساله خواهان در ملک مورد دعوی نیز حکایت از تأیید ادعای خواهان می نماید و اینکه انتقال رسمی ملک مورد معامله بنام خوانده ردیف اول و سپس ترهین آن در نزد بانک الف. از مصادیق معامله فاسد بوده که اثری در تملک ندارد و اینکه خوانده ردیف پنجم هم اقرار به انجام معامله صوری با آقای ع.الف. نموده است و خواندگان دیگر دفاع مؤثری به عمل نیاورده اند.

نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی

بنابراین دادگاه دعوای مطروحه را وارد تشخیص به استناد مواد ۱۰ و ۲۱۹ و ۲۲۰ و ۳۶۲ و ۳ قانون مدنی و مواد ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن صدور حکم به ابطال سند انتقال رسمی شماره ۱۲۸ مورخ ۴/۴/۱۳۸۸ دفترخانه . . . تهران و ابطال سند رهنی شماره ۸۵۴۸۲ مورخ ۱۴/۵/۸۸ دفترخانه . . . تهران نسبت به پلاک ثبتی ۵/۲۹۵۷/۲۸۵۶ بخش ۶ تهران و همچنین محکومیت خواندگان ردیف دوم الی چهارم به تنظیم سند رسمی پلاک ثبتی فوق بنام خواهان و پرداخت مبلغ ۰۰۰/۰۷۹/۳ ریال بابت هزینه دادرسی و حق الوکاله برابر تعرفه قانونی در حق خواهان محکوم می نماید. رأی صادره نسبت به خواندگان ردیف اول و پنجم و ششم حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه های تجدیدنظر استان و نسبت به سایر خواندگان غیابی ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین دادگاه می باشد.
رئیس شعبه ۱۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ محمود زاده

 

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی بانک الف. به طرفیت آقایان و خانم ها ۱. ب.ط. ۲. ف.الف. ۳. م.ه. ۴. خ.س. ۵. ص.س. و ۶. ی.ه. نسبت به دادنامه شماره ۹۱۰۰۱۰۰۹ مورخ ۳۰/۱۰/۹۱ صادره از شعبه ۱۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران از حیث صدور حکم به بطلان سند رهنی شماره ۸۵۴۸۲ مورخ ۱۴/۵/۸۸ تنظیمی در دفترخانه شماره . . . تهران دادگاه با توجه به محتویات پرونده و نظر به اینکه تجدیدنظر خواندگان ردیف ۳ الی ۶ جزو خواندگان دعوای بدوی بوده اند.

لذا تجدیدنظرخواهی به طرفیت آنان برخلاف مقررات قانونی بوده و قابلیت استماع ندارد لذا قرار ردّ دعوای تجدیدنظر را نسبت به آنان صادر می نماید لیکن تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه به طرفیت تجدیدنظر خوانده ردیف اول وارد است زیرا دعوای ابطال سند رهنی متنازعٌ فیه می بایست به طرفیت تمامی متعاملین آن طرح گردد درحالی که در دعوای مطروحه اشخاص دیگری که جزء متعاملین سند مذکور بوده اند طرف دعوا قرار نگرفته اند.

بنابراین مستنداً به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی دادنامه تجدیدنظر خواسته در محدوده تجدیدنظرخواهی را نقض نموده و قرار ردّ دعوای نخستین به خواسته ابطال سند رهنی فوق الاشعار را صادر می نماید رأی قطعی است.
رئیس شعبه ۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
فارسیجانی ـ اقتصادی

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه دعاوی بانکی

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/05/01/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/07/nahvi-tarh-ebtal-sanad-rahni.jpg 400 600 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-07-23 21:29:372023-07-23 00:44:15نحوه طرح دعوای ابطال سند رهنی
جرایم رایانه ای, دادنامه, رایانه

دادنامه جعل رایانه ای فیسبوک

دادنامه جعل رایانه ای فیسبوک ؛ ایجاد صفحه در فیس بوک به نام دیگری و بدون اجازه وی، از مصادیق بزه جعل رایانه ای محسوب می شود.

 

شماره دادنامه قطعی :

۹۳۰۹۹۷۰۲۲۰۴۰۰۸۹۱

تاریخ دادنامه قطعی :

۱۳۹۳/۰۷/۰۷

دادنامه جعل رایانه ای فیسبوک

دادنامه جعل رایانه ای فیسبوک - وکیل جرایم رایانه ای و سایبری

دادنامه جعل رایانه ای فیسبوک – وکیل جرایم رایانه ای و سایبری

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای ح. دایر بر افترا، توهین، انتشار عکس مستهجن (متعلق به شاکیه)، دسترسی غیرمجاز (هک ایمیل) در فضای سایبر و جعل رایانه ای (ایجاد صفحه در سایت فیس بوک به نام شاکیه)، موضوع شکایت خانم ز. ، از توجه به اوراق و محتویات پرونده و مفاد کیفرخواست دادسرا و دلایل احصایی در آن و شکایت شاکی و مستندات ابرازی و گزارش و تحقیقات ضابطین در راستای شناسایی مرتکب و پاسخ استعلامات بانکی و مخابراتی و اظهارات و دفاعیات غیر مؤثر وکیل محترم متهم و عدم حضور و عدم ایراد یا دفاع مؤثر از سوی مشتکی عنه فوق و قرائن و امارات موجود ازجمله:

۱- مطابقت IP ارسال شده ایمیل با محل اقامت متهم در کانادا،

۲- احراز ارسال ایمیل از این IP بر روی آی دی متعلق به شاکیه،

۳- تطبیق مودای گواهی گواه با اوضاع واحوال پرونده،

بنابراین بزهکاری متهم محرز و مسلم بوده و با استناد به مواد ۶۰۸ و ۶۰۷ و ۷۳۰ و ۷۳۵ و ۷۴۳ و ۷۸۱ از قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و با مراعات ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ به تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت توهین و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت افترا و یک سال حبس بابت دسترسی غیرمجاز و یک صد میلیون ریال جزای نقدی بابت جعل رایانه ای محکوم می گردد.

اما با توجه به قواعد تعدد مادی صرفاً مجازات اشد که یک سال حبس می باشد قابلیت اجرا دارد.

رأی صادره حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومی جزایی تهران ویژه کارکنان دولت ـ ح.ی

 

 

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای ح. نسبت به دادنامه ۹۳۰۰۰۲۲۵ مورخ ۳۱/۰۴/۹۳ صادره از شعبه ۱۰۸۳ دادگاه عمومی جزایی تهران در خصوص محکومیت غیرقطعی تجدیدنظرخواه به اتهام توهین و افترا و انتشار عکس مستهجن و هک ایمیل در فضای سایبر و جعل رایانه ای که وی را به تحمل یک سال حبس و یک صد میلیون ریال جزای نقدی و دو فقره شلاق ۷۴ ضربه ای محکوم نموده است و پس از ابلاغ و در فرجه قانونی و با تقدیم لایحه ای از سوی وکیل متهم مورد تجدیدنظرخواهی واقع و توجهاً به لایحه تقدیم شده از سوی وکیل تجدیدنظرخواهان و دادنامه معترض عنه و سایر محتویات پرونده مطروحه حاوی ادله لازمه کافیه بر قابلیت نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته از نظر شکلی و ماهوی نمی باشد،

فلذا با رد آن دادنامه تجدیدنظر خواسته به استناد بند الف از ماده ۲۵۷ از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تأیید می نماید.

رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
جوادی ـ سعادت زاده

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه جرایم رایانه ای

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/04/01/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/06/Computer-forgery.jpg 843 1500 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-06-22 11:05:072022-06-22 11:10:03دادنامه جعل رایانه ای فیسبوک
اجرای ثبت, دادنامه, دعاوی بانکی, قوانین

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع : بند ۶ از قسمت مربوط به ویژگیهای چکهای مورد تقاضا در ماده ۲ شیوه‌نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی که براساس آن مقرر شده است که درج عباراتی از قبیل بابت تضمین انجام کار یا امانت و … در متن چک مانع از پذیرش نمی‌باشد، ابطال شد
شماره۰۰۰۱۵۳۷ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵

 

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی - وکیل دعاوی بانکی

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی – وکیل دعاوی بانکی

تاریخ دادنامه :

۱۴۰۰/۱۱/۱۲

شماره دادنامه :

۲۹۵۸

شماره پرونده :

۰۰۰۱۵۳۷

مرجع رسیدگی :

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

شاکی :

آقای …

موضوع شکایت و خواسته: ابطال جزء ۶ از عنوان چک‌های مورد تقاضا ذیل بند۱ از ماده ۲ شیوه‌نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی

گردش کار :

شاکی به موجب دادخواستی ابطال جزء ۶ از عنوان چک‌های مورد تقاضا ذیل بند ۱ از ماده ۲ شیوه‌نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته اعلام کرده است که:

” اینجانب به دلیل مغایر بودن شیوه‌نامه اجرایی اسناد لازم‌الاجرا در مورد چک سازمان ثبت و اسناد کشور با قانون چک درخواست ابطال ماده ۳ در مورد به اجرا گذاشتن چک را دارم.

در شیوه‌نامه اجرایی اسناد لازم‌الاجرا در مورد چک به بی اثر بودن نوشتن متن چک امانت و ضمانت انجام امری اشاره شده که باعث سوء استفاده از چک و ایجاد مشکل برای دارندگان دسته چک شده اصولاً این چکها بایستی در دادگاه حقوقی رسیدگی شود تا حقی ضایع نشود نه توسط اداره اجرای ثبت، بنابراین باید در شیوه‌نامه اجرای قید شود اداره اجراییات ثبت اسناد حق رسیدگی به چکهایی که در متن آن بابت ضمانت قید شده ندارد و دارنده چک به دادگاه حقوقی مراجعه کند.

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

” شاکی به موجب لایحه تکمیلی مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۱ اعلام کرده است که:

” احتراماً اینجانب تقاضای ابطال جزء ۶ از عنوان چکهای مورد تقاضای ذیل بند ۱ ماده ۲ شیوه‌نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی و اداره اجرائیات ثبت اسناد که دلالت بر پذیرش هر نوع چک ولو از بابت، تضمین و امانت و … دارم و تقاضای خود را به این شرح اصلاح می‌نمایم. “

متن مقرره مورد شکایت به شرح زیر است:

” ماده۲ـ مدارک و مستندات لازم و نکات مهم برای پذیرش درخواست اجرای اسناد لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر می‌باشد:

 

چکهای مورد تقاضا باید:

 

۶ ـ درج عباراتی از قبیل بابت تضمین انجام کار یا امانت و … در متن چک مانع از پذیرش نمی‌باشد.”

در پاسخ به شکایت مذکور، مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به موجب لایحه شماره ۱۴۰۰/۱۸۰۵۲۸ ـ ۱۴۰۰/۱۰/۵ توضیح داده است که:

” در متن دادخواست نامبرده به شیوه‌نامه اجرای اسناد لازم‌الاجرا اشاره نموده که ظاهراً منظور شیوه‌نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی ۹۹/۹۵۲۴۰ـ ۱۳۹۹/۶/۲ می‌باشد.

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

شایان ذکر است شیوه‌نامه مذکور در اجرای بند (ب) اصلاحی ماده ۲ آیین‌نامه اجرا که در تاریخ ۱۳۹۸/۱۲/۶ همراه با ۲۰ ماده پیشنهادی به تصویب رئیس وقت قوه قضاییه رسیده است و آنچه که در شیوه‌نامه مورد اعتراض نامبرده است مواردی است که در آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی مصوب ۱۳۸۷ و اصلاحیه مذکور قید گردیده است.

ادعای نامبرده مبنی بر سوء استفاده از چک و ایجاد مشکل برای دارندگان در نتیجه اقدام ادارات اجرای ثبت که علیرغم اینکه در متن چک قید گردیده چک بابت ضمانت یا امانت … می‌باشد اقدام به صدور اجراییه علیه صادر‌کننده می‌نمایند و این امر را مغایر با تبصره ۳ بند (ق) ماده ۵ مکرر قانون چک و بندهای (ج) و (هـ) ماده ۱۳ قانون چک دانسته در پاسخ اعلام می‌دارد برابر ماده ۱۸۶ آیین‌نامه اجرا که مقرر می‌دارد:

دعوای صادرکننده چک در مورد مطالبی که گاهی به عنوان بابت ضمانت و امانت و … در متن چک نوشته می‌شود.

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

مطالب مذکور در ظهر چک در مورد ظهرنویس در اداره ثبت قابل رسیدگی نمی‌باشد و فقط وجه مرقوم در چک قابل صدور اجراییه در اداره ثبت می‌باشد، بنابراین مغایرتی با بند (و) و تبصره ۳ ماده ۵ مکرر قانون چک به نظر نمی‌رسد.

در بند مذکور سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت مشروط به عدم طرح دعوای حقوقی و کیفری در خصوص چک توسط دارنده از موارد رفع سوء اثر از چک می‌باشد از طرفی در بند (د) ارائه نامه رسمی از مرجع قضایی یا ثبتی ذیصلاح مبنی بر اتمام عملیات اجرایی در خصوص چک را از موارد سوء اثر می‌داند.

با توجه به اینکه در ماده ۲ قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ مقرر گردیده دارنده چک در صورت مراجعه به بانک و عدم تمام یا قسمتی از وجه آن به علت نبودن محل یا به هر علت دیگری که منتفی به برگشت چک و عدم پرداخت گردد می‌تواند طبق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه به ادارات اجرای اسناد رسمی وجه چک یا باقیمانده آن را از صادرکننده وصول نماید و ا زجمله این مقررات مواد ۱۸۳ الی ۱۹۳ آیین‌نامه اجرا می‌باشد که در کلیه موارد به صرف ارائه گواهی عدم پرداخت بنا به هر علتی و با تأیید مطابقت امضای صادرکننده آن از طرف بانک محال علیه دارنده چک می‌تواند تقاضای صدور اجراییه علیه صادر‌کننده را بنماید.

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

لذا به نظر اقدام ادارات اجرا خلاف مقررات نمی‌باشد.

ادعای مغایرت با بندهای (ج) و (هـ) ماده ۱۳ قانون صدور چک نیز از حیث اینکه ماده مذکور صرفاً تعقیب کیفری در خصوص بندهای یاد شده را منتفی دانسته و نه اجرای آن از طریق ادارات اجرای ثبت، بلاوجه بوده تقاضای رد شکایت شاکی را دارد. “

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۲ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

رأی هیأت عمومی

اولاً: براساس بند «ب» ماده ۲۳ قانون صدور چک (اصلاحی مصوب ۱۳۹۷/۸/۱۳)، یکی از شرایطی که در صورت وجود آنها دادگاه مکلّف است حسب مورد علیه صاحب حساب، صادرکننده یا هر دو اجراییه صادر نماید این است که در متن چک قید نشده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است.

ثانیاً: حکم مقرر در ماده ۱۸۶ آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی مصوب ۱۳۸۷/۶/۱۱ رئیس قوه قضائیه مبنی بر اینکه :

«دعوی صادرکننده چک در مورد مطالبی که گاهی به عنوان بابت… در متن چک نوشته می‌‌شود و همچنین مطالب مذکور در ظهر چک در مورد ظهرنویس در اداره ثبت قابل رسیدگی نمی‌باشد و فقط وجه مرقوم در چک قابل صدور اجراییه در اداره ثبت می‌‌باشد»، با توجه به حکم مقرر در ماده ۲۳ قانون صدور چک (اصلاحی مصوب ۱۳۹۷/۸/۱۳) و به واسطه مغایرت آن با ماده قانونی مزبور به عنوان قانون لاحق نسخ شده و در حال حاضر قابل استناد نیست.

رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

بنا به مراتب فوق، بند ۶ از قسمت مربوط به ویژگیهای چکهای مورد تقاضا در ماده ۲ شیوه‌نامه پذیرش درخواست اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا از طریق دفاتر اسناد رسمی که براساس آن مقرر شده است که درج عباراتی از قبیل بابت تضمین انجام کار یا امانت و … در متن چک مانع از پذیرش نمی‌باشد،

با ماده ۲۳ قانون صدور چک (اصلاحی مصوب ۱۳۹۷/۸/۱۳) مغایرت دارد و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ـ حکمتعلی مظفری

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه دعاوی بانکی

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/02/29/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/05/ray2985.png 400 600 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-05-19 12:19:202023-07-02 00:27:51رأی شماره ۲۹۵۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
حقوق تجارت, دادنامه, شرکت ها

خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت

خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت
درتاریخ : ۱۳۹۲/۱۲/۱۲ به شماره : ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۱۷۱۷

خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت - آرش علیزاده نیری

خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت – آرش علیزاده نیری

این رای که در شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: شرکت تجاری، شخصیت حقوقی، مسئولیت مدیران شرکت، سوءاستفاده از حق، تقلب نسبت به قانون

چکیده رای

با وصف استقلال شخصیت حقوقی شرکت از شخصیت حقیقی اعضاء و مدیران آن، هرگاه محرز شود که اقدامات شرکت فی‌الواقع تحت سیطره مؤثر شخص حقیقی است، تعهد ایجادشده را می‌توان منتسب به اصیل واقعی دانست، و او را در برابر متعهدله مسئول شناخت. با توجه به لزوم جلوگیری از تقلب نسبت به قانون و جلوگیری از سوءاستفاده از حق، استناد به اصل استقلال شخصیت حقوقی شرکت نمی‌تواند مستمسکی برای برائت ذمه و رفع مسئولیت از اصیل واقعی باشد.

رای بدوی

در خصوص دعوی شرکت صنایع بسته‌بندی الف. با وکالت آقایان ق.ق. و ع.ط. به‌طرفیت ۱- آقای ح.ت. با وکالت بعدی آقای م.د. ۲- شرکت ت. به خواسته مطالبه مبلغ ۲۳۲/۶۷۶/۳۷۶/۲ ریال با احتساب خسارات دادرسی به اعتقاد دادگاه، اگرچه شخصیت حقوقی شرکت از شخصیت حقیقی اعضاء و مدیران آن مستقل است و به لحاظ همین استقلال شخصیت حقوقی،

شرکت می‌تواند دارای حق و تکلیف شود و جزء در خصوص شرکت‌هایی که شرکا شخصاً ضامن تعهدات شرکت هستند در سایر شرکت‌ها، طلبکاران حق مراجعه به شرکا را ندارند و شرکت شخصاً پاسخگو و مسئولیت در رابطه با بدهی‌های ناشی از معاملات آن با اشخاص طرف قرارداد می‌باشد لکن هرگاه شرکت یک سلسله امور و اقدامات حقوقی را تحت کنترل شخص دیگر یا به وکالت دیگری انجام دهد به‌گونه‌ای که در مرحله ایجاد رابطه حقوقی اراده متعهد تحت سلطه و کنترل مؤثر آن شخص خارجی (ثالث) باشد تعهد ایجادشده را می‌توان منتسب به اصیل واقعی (شخص ثالث) دانست

به عبارتی هرگاه اقدامات و اعمال حقوقی که شخص حقوقی (شرکت) زیر نظر دیگری انجام می‌دهد ناشی از اراده کنترل‌کننده است نتیجه گرفته می‌شود که در واقع طرف قرارداد یا اصیل واقعی کنترل‌کننده است و می‌بایست قاعده استقلال شخصیت حقوقی شرکت را نادیده گرفت و مسئولیت را بر اصیل واقعی تحمیل کرد

خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت

و این نظریه علاوه بر جایگاه غیرقابل‌انکار آن در حقوق بین‌الملل و حقوق تطبیقی در حقوق داخلی و مبانی فقهی ما نیز براساس قاعده تقلب نسبت به قانون و جلوگیری از سوءاستفاده از حق قابل استنباط و اجرا است در مانحن‌فیه حسب گزارش کارشناسی مضبوط در پرونده و مستندات ابرازی خواهان بیش از ۱۷ سال با خوانده ردیف اول (آقای ت.) و بیش از ۱۴ سال با خوانده ردیف دوم ارتباط تجاری داشته است و کلیه معاملات انجام‌گرفته و قراردادهای منعقده فی‌مابین دو شرکت از طریق نمایندگی شخص آقای ت. (خوانده ردیف اول) و با امضاء ایشان صورت گرفته است و در واقع ورود شرکت خوانده به پای معاملات تجاری با خواهان از طریق مشارٌالیه و به‌واسطه رابطه تجاری قبلی وی صورت پذیرفته است.

درنتیجه خوانده ردیف اول نقش مدیریت و اداره‌کننده اصلی را به عهده داشته است و این شرکت وسیله‌ای بوده که خوانده ردیف اول تجارت خود را به‌وسیله آن انجام می‌داده و حتی در قبال معاملات آن چک تضمینی صادر نموده است بنابراین مشارٌالیه به‌عنوان اصیل واقعی مسئول پرداخت دیون شرکت می‌باشد و استناد به اصل استقلال شخصیت حقوقی شرکت نمی‌تواند مستمسکی برای برائت ذمه و رفع مسئولیت از خوانده ردیف اول باشد

خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت

بنا به‌مراتب فوق دادگاه ضمن ردّ دفاعیات شکلی و ماهوی وکیل خوانده دعوی مطروحه را وارد و ثابت دانسته و مستنداً به اصل ۴۰ قانون اساسی و مواد۳۱۰و۳۱۳و۳۱۴ قانون تجارت و مواد ۱۹۸-۵۱۹-۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر محکومیت تضامنی خواندگان به پرداخت مبلغ ۲۳۲/۶۷۶/۳۷۶/۲ ریال بابت اصل خواسته و مبلغ ۵۲۴/۵۳۳/۴۷ ریال بابت هزینه دادرسی و پرداخت حق‌الوکاله وکیل بر طبق تعرفه و خسارت تأخیر تأدیه (نسبت به مبلغ چک از تاریخ سررسید و نسبت به مابقی خواسته از تاریخ تقدیم دادخواست) در حق خواهان صادر و اعلام می‌کند رأی صادره نسبت به خوانده ردیف دوم (شرکت) غیابی و ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین شعبه و نسبت به خوانده ردیف اول حضوری و ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است
دادرس شعبه ۳۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران ـ احمدی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.د. به وکالت ازآقای ح.ت. نسبت به دادنامه شماره ۹۲۰۰۰۹۶۵ مورخ ۱۸/۸/۹۲ صادره از شعبه ۳۵ دادگاه عمومی تهران مشتمل بر صدور حکم بر محکومیت تضامنی خواندگان (تجدیدنظرخواه) به پرداخت مبلغ ۲۳۲/۶۷۶/۳۷۶/۲ ریال بابت خرید کارتن به‌عنوان اصل خواسته و مبلغ /۵۲۴/۵۳۳/۴۷ ریال بابت هزینه دادرسی و پرداخت حق‌الوکاله وکیل طبق تعرفه و خسارت تأخیر تأدیه (نسبت به مبلغ چک از تاریخ سررسید و نسبت به مابقی خواسته از تاریخ تقدیم دادخواست) در حق تجدیدنظرخواه می‌باشد

درمجموع وارد و موجه نیست و رأی صادره صحیح و خالی از ایراد و منقصت قانونی بوده و دادنامه موصوف با عنایت به محتویات پرونده و مستندات ابرازی طرفین و با رعایت اصول و مقررات و قواعد دادرسی اصدار گردیده و بر استدلال و استنباط دادگاه بدوی مبنی بر احراز مدیونیت و مسئولیت تضامنی تجدیدنظرخواه خدشه‌ای وارد نمی‌باشد .

بنابراین تجدیدنظرخواهی را غیرموجه تشخیص و با ردّ اعتراض دادنامه معترضٌ‌عنه را با استناد به ماده ۳۵۸ از قانون آیین دادرسی در امور مدنی تائید می‌نماید این رأی قطعی است.
مستشاران شعبه ۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
صادقی ـ توکلی

مطالعه این مقاله نیز در این خصوص مفید است

تئوری خرق حجاب شخصیت حقوقی بر مبنای قواعد اسلامی با نگاهی گذرا به رویه قضایی انگلستان

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه دعاوی شرکت های تجاری

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/01/21/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/04/kharghe-jejab.png 400 600 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-04-10 17:28:592022-04-10 17:29:50خرق حجاب شخصیت حقوقی شرکت
دادنامه, دعاوی بانکی

حذف مسئولیت ضامن از پرداخت سایر بدهی های وام گیرنده

حذف مسئولیت ضامن از پرداخت “سایر بدهی های وام گیرنده” در کل قرارداد های بانکی

ابطال بخشنامه بانک مرکزی

رأی هیأت عمومی

حذف مسئولیت ضامن از پرداخت سایر بدهی های وام گیرنده

حذف مسئولیت ضامن از پرداخت سایر بدهی های وام گیرنده

اولا

قائم مقام دبیر شورای نگهبان به موجب نامه شماره ۲۸۸۱۵؍۱۰۲-۲۷؍۹؍۱۴۰۰ و در رابطه با جنبه شرعی مقررات مورد شکایت اعلام کرده است که :

«  اطلاق اختیار بانک براساس مفاد بخشنامه های مورد شکایت که در قراردادهای ذیربط درج میشود، مبنی بر برداشت مطالبات بانک از موجودی هر یک از حسابها و اموال تسهیالت گیرندگان و ضامنین، در مواردی که شخص اختیاردهنده شرعا جواز اعطای وکالت یا اختیار به بانک برای برداشت آن اموال جهت تأدیه بدهی خود به بانک را نداشته است از جمله مواردی که تسهیالت گیرنده یا ضامنین وجوه اشخاص ثالث را در حسابهای بانکی قرار داده اند و امکان عودت آن وجوه از محل دیگر را ندارند و در عین حال عودت آن وجوه الزم است، خلاف شرع شناخته شد.»

ثانیا

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری براساس آرای شماره ۱۲۸۵-۲۰؍۱۱؍۱۳۹۴ و شماره ۶۴-۲۰؍۱؍۱۳۹۸ با استناد به ماده ۱ قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی و کاهش هزینه های طرح و تسریع در اجرای طرحهای تولیدی و افزایش منابع مالی و کارآیی بانکها مصوب سال ۱۳۸۶ حکم به ابطال مقرراتی صادر کرده است که متضمن اعطای اختیار به بانک عامل جهت رجوع به کلیه حسابهای مشتری و ضامنین و نیز برداشت هرگونه مطالبات اعم از مستقیم ( تسهیلات اخذ شده ) و غیرمستقیم از اموال آنها بوده اند.

بنا به مراتب فوق و با عنایت به اینکه عبارت « غیرمستقیم » در فرمهای تنظیم شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران درخصوص انواع قراردادهای تسهیلات به شرح مقررات مورد شکایت متضمن احکام مشابه با مقرراتی است که هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قبال و به موجب آرای صدرالذکر آنها را ابطال کرده است،

حذف مسئولیت ضامن از پرداخت سایر بدهی های وام گیرنده

بنابراین عبارت مزبور در مقررات مورد اعتراض مغایر با ماده ۱ قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی و کاهش هزینه های طرح و تسریع در اجرای طرحهای تولیدی و افزایش منابع مالی و کارایی بانکها مصوب سال ۱۳۸۶ است و با توجه به نظریه شماره ۲۸۸۱۵؍۱۰۲-۲۷؍۹؍۱۴۰۰ فقهای شورای نگهبان مبنی بر خلاف شرع بودن مقررات معترض عنه و در اجرای احکام مقرر در تبصره ۲ ماده ۸۴ و ماده ۸۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ مبنی بر لزوم تبعیت هیأت عمومی از نظریات فقهای شورای نگهبان، اطلاق عبارت « غیرمستقیم » در مقررات مورد شکایت خلاف شرع نیز تشخیص داده میشود و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال میگردد.

 

تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی

جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید

تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵

تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹

آرش علیزاده نیری

وکیل پایه یک دادگستری

متخصص در زمینه دعاوی بانکی

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )

1401/01/06/۰ دیدگاه /توسط Arash
https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2022/03/hazf-masoliat-zamen.jpg 400 600 Arash https://arashalizadeh.com/wp-content/uploads/2025/04/logo.png Arash2022-03-26 11:55:222024-02-06 19:15:49حذف مسئولیت ضامن از پرداخت سایر بدهی های وام گیرنده

دسته ها

  • Cryptocurrency (۳)
  • اجرای ثبت (۲۷)
  • اسناد (۴)
  • املاک (۱۰)
  • پیمانکاری (۶)
  • تامین اجتماعی (۳)
  • تجارت الکترونیک (۱۹)
  • جرایم رایانه ای (۳۵)
  • چند رسانه ای (۶)
  • حقوق تجارت (۲۴)
  • حقوق شهروندی (۴)
  • حمل و نقل (۱)
  • دادنامه (۸۱)
  • دسته‌بندی نشده (۱۱)
  • دعاوی بانکی (۷۶)
  • دعاوی ملکی و ثبتی (۵)
  • رای وحدت رویه (۱۲)
  • رایانه (۴۹)
  • رمز ارز (۴)
  • شرکت ها (۱۷)
  • عمومی (۲)
  • فارنزیک (۱)
  • قوانین (۸۰)
  • مالکیت فکری (۱)
  • مالیات (۱)
  • مقالات (۳۵)
  • نظریه مشورتی (۲)
لینک به:Get in touch

در صورت نیاز به مشاوره در مورد موضوعات حقوقی با ما تماس بگیرید

دفتر حقوقی آرش علیزاده نیری آمادگی دارد به سوالات مراجعین از طریق حضور در موسسه، تماس تلفنی یا ارتباطات آنلاین پاسخ دهد.

اطلاعات تماس

دفتر وکالت آرش علیزاده نیری – تهران، پاسدارن، نگارستان هشتم، خیابان مسجد جامع غدیر خم – پلاک ۵۴ طبقه اول
تلفن همراه ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵ تلفن دفتر ۸۸۰۷۱۵۱۹

ایمیل : [email protected]

وب سایت www.ArashAlizadeh.com

تحدید مسولیت

مسئولیت استفاده از اطلاعات درج‌شده در این وب‌سایت بر عهده کاربر است. هرگونه بهره‌برداری از این اطلاعات بدون دریافت خدمات حرفه‌ای از وکلای دادگستری توصیه نمی‌شود.

درباره ما | ارتباط با ما

کلیه حقوق محفوظ است.

رفتن به بالا

This is a notification that can be used for cookie consent or other important news. It also got a modal window now! Click "learn more" to see it!

OKLearn More

تنظیمات کوکی و حریم خصوصی



چطور از کوکی‌ها استفاده می‌کنیم

ممکن است ما کوکی‌ها در دستگاه شما تنظیم کنیم. ما از کوکی‌ها استفاده می‌کنیم تا به ما اطلاع دهید هنگامی که از وب‌سایت ما باز می‌کنید، چگونه با ما ارتباط برقرار می‌کنید، برای غلبه بر تجربه کاربری خود و ارتباط با سایت ما سفارشی کنید.

با کلیک روی عنوان‌های مختلف بهتر می‌توانید پیدا کنید. شما همچنین می‌توانید برخی از تنظیمات خود را تغییر دهید. توجه داشته باشید که مسدود کردن برخی از انواع کوکی‌ها ممکن است تجربه شما را در وب‌سایت‌های ما و خدماتی که ما بتوانیم ارائه دهیم، تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کوکی‌های وب‌سایت ضرروی است

These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.

Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, refusing them will have impact how our site functions. You always can block or delete cookies by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website. But this will always prompt you to accept/refuse cookies when revisiting our site.

We fully respect if you want to refuse cookies but to avoid asking you again and again kindly allow us to store a cookie for that. You are free to opt out any time or opt in for other cookies to get a better experience. If you refuse cookies we will remove all set cookies in our domain.

We provide you with a list of stored cookies on your computer in our domain so you can check what we stored. Due to security reasons we are not able to show or modify cookies from other domains. You can check these in your browser security settings.

سایر خدمات خارجی

We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps, and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Google Webfont Settings:

Google Map Settings:

Google reCaptcha Settings:

Vimeo and Youtube video embeds:

حریم خصوصی

تغییرات پس از بارگذاری صفحه دوباره اعمال خواهند شد

Accept settingsHide notification only