استرداد مازاد پرداختی به بانک ها
آیا استرداد مازاد پرداختی به بانک ها ممکن است ؟
عده زیادی از موکلین در بدو مشاوره عنوان می نمایند که مبالغی را مازاد بر قرارداد یا قوانین الزام آور به بانک پرداخته اند و درخواست استرداد آن را دارند و تمایل دارند بدانند که ایا چنین امری ممکن است یا خیر؟
برای پاسخ به این سوال می بایست بدوا بررسی شود چه مبالغی مازاد است
مبالغ مازاد :
مازاد پرداختی اصولا به دو روش دریافت می شود :
- اول : بانک مازاد بر توافق و قرارداد تحت هر عنوانی ( سود خسارت وجه التزام جریمه ) از مشتری مبالغی را دریافت کرده باشد. این فرض ساده و ابتدایی است ، در این فرض با ارجاع موضوع به کارشناسی اصولا مشخص می شود که آیا مازاد پرداختی وجود دارد یا خیر.
- دوم : بانک حسب قرارداد مبالغی را دریافت کرده ولی بر اساس قوانین آمره ممکن است بیشتر دریافت شده باشد. در این فرض نیز موضوع به کارشناسان محترم حوزه بانکی ارجاع خواهد شد ولی طبیعتا نحوه کارشناسی و ارایه ادله متفاوت خواهد بود ، چرا که می بایست خلاف اصل توافق ( قرارداد ) ارایه دلیل شود و کارشناسان را اقناع نمود که حقوق موکل تضییع شده است .
که متعاقبا در خصوص موضوع کارشناسی نیز صحبت خواهد شد.
نحوه کارشناسی دعاوی بانکی جهت استرداد مازاد پرداختی به بانک ها :
در خصوص کارشناسی دعاوی بانکی اصولا می بایست از وکلایی استفاده شود که در این زمینه مهارت و تجربه کافی داشته باشند .
دلیل استفاده از وکلای متخصص دعاوی بانکی آن است که اصولا قوانین و مقررات بانکی در اختیار وکلایی که در این حوزه کار نکرده اند قرار ندارد و امکان تضییع حقوق ذینفعان وجود دارد .
قوانین بانکی اصولا به صورت پراکنده و دستورالعمل و بخشنامه و آرای وحدت رویه و … است که عموما در دسترس نیست و به صورت داخلی ممکن است تصویب و ارایه شود.
به هر روی مهمترین مرحله دعاوی بانکی ارایه مدارک به کارشناس محترم دعاوی بانکی و ارایه قوانین و اذله و دلایل حقانیت موکل است که می بایست این ادله و دلایل و مقررات دقیقا منطبق بر موضوع و کامل باشد تا امکان صدور نظریه مطلوب ایجاد شود.
تعیین وقت مشاوره با هماهنگی قبلی
جهت اخذ مشاوره در مورد این موضوع با ما تماس بگیرید
تلفن همراه : ۰۹۱۲۲۰۹۱۵۷۵
تلفن ثابت : ۸۸۰۷۱۵۱۹
آرش علیزاده نیری
وکیل پایه یک دادگستری
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران )